Becel > Hjertevenligt liv > Hvad er Omega 3?
Hvad er Omega 3?
Artikel

Hvad er Omega 3?

Mange taler om fordelene ved Omega 3-fedt, men hvad er det, hvad gør det, og hvor findes det?

Omega 3 er en gruppe af flerumættede fedtsyrer med fælles udseende og struktur. Én af dem er essentiel, dvs. livsnødvendig, da kroppen ikke kan producere den selv, og vi må derfor indtage den gennem maden.

Den essentielle Omega 3-fedtsyre er Alfa-linolensyre. Den findes først og fremmest i vegetabilske olier som rapsolie og hørfrøolie. Alfa-linolensyre bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet. (Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag af 2 g alfa-linolensyre).

En anden form for Omega 3 findes i fisk, og først og fremmest i fed fisk som laks, makrel og sild. Det er fedtsyrerne EPA og DHA. Disse to fedtsyrer er ikke essentielle, men de er alligevel vigtige for os, da EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion. Spis fisk flere gange om ugen, både som hovedret og som pålæg.

Omega 6 er en anden gruppe fedtsyrer, som blandt andet findes i frøolier som f.eks. solsikkeolie og majsolie og i fødevarer, som indeholder disse olier, som f.eks. Becel. Linolsyre er en Omega 6-fedtsyre. Linolsyre medvirker også til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.

Becel fremstilles af frøolier, som indeholder både Omega 3 og Omega 6, så det er et godt valg, hvis man vil have både linolsyre og alfa-linolensyre.