Becel > Hjertevenligt liv > Morgenmad er vigtig
Morgenmad er vigtig
Artikel

Morgenmad er vigtig

Du ved formentlig, at morgenmaden betragtes som et vigtigt måltid. Morgenmaden er dagens første måltid efter nattens faste. En god morgenmad giver kroppen og hjernen den energi, som du har brug for for at kunne tænke, arbejde og dyrke motion.

Hvad kan et godt morgenmåltid bestå af?

En god morgenmad kan bestå af to skiver fuldkornsbrød med Becel, et stykke frugt eller et glas friskpresset juice, mager mælk eller yoghurt. Det giver dig tilsammen flere vigtige næringsstoffer.
En fiberrig morgenmad kan hjælpe til med at holde dig mæt i længere tid og mindske risikoen for, at du spiser for meget senere på dagen. Både voksne og børn, som spiser regelmæssig morgenmad, har generelt en mere normal legemsvægt end de, som springer morgenmaden over. At holde en passende legemsvægt er godt for helbredet.

Gør op med morgenstressen

Hvis du har meget travlt om morgenen, kan det være svært at sidde sammen ved bordet og spise en god morgenmad. Hvad kan man gøre? Forbered gerne morgenmaden aftenen før. Dæk op med glas, tallerkener og bestik. Hvis du spiser grød, kan du veje gryn af allerede nu. Stil gryn og andet frem, som ikke behøver stå koldt. Nu får du lidt mere tid til overs om morgenen!