Becel > Hjertevenligt liv > Sådan fungerer plantesteroler
Sådan fungerer plantesteroler
Artikel

Sådan fungerer plantesteroler

Over 45 kliniske studier med Becel pro.activ med tilsatte plantesteroler har vist, at det sænker kolesteroltallet. Plantesterolerne i Becel ProActiv reducerer optagelsen af kolesterol fra tarmen. På denne måde kommer der en mindre mængde kolesterol ud i blodet med et lavere LDL-kolesteroltal (det ”onde” kolesterol) til følge.

For at få optimal kolesterolsænkende effekt bør det daglige indtag af plantesteroler være ca. 2 gram*. Den mængde kan man få ved at anvende Becel ProActiv smørbart plantefedtstof eller drikkeyoghurt. Tre portioner Becel ProActiv smørbart plantefedtstof eller en drikkeyoghurt om dagen giver den optimale mængde plantesteroler. Becel ProActiv bør indtages som en del af en sund livsstil med en afbalanceret og varieret kost med masser af frugt og grøntsager. For optimal effekt bør drikkeyoghurten indtages i forbindelse med et måltid.

*1,5-2,4 gram plantesteroler sænker kolesteroltallet med 7-10 % i løbet af 2-3 uger.

Kolesterol                                                      Plantesteroler
Mere kolesterol absorberes =                          Mindre kolesterol absorberes =
højere kolesteroltal i blodet                             lavere kolesteroltal i blodet

 Hvor meget Becel pro.activ skal jeg bruge for at få optimal effekt?

  • Tre portioner Becel ProActiv smørbart plantefedtstof. En portion er 10 gram (to teskefulde). Smør det på brødet eller fordel det over varme grønsager, kartofler eller pasta.

eller

  • Et stk. Becel ProActiv drikkeyoghurt, 100 ml/100 g, gerne i forbindelse med et måltid. Drikkeyoghurten kan også blandes med mælk eller almindelig yoghurt og spises med gryn.