Amerikansk græskartærte

Denne græskartærte har længe været en amerikansk favorit. Vi forstår godt hvorfor - den smager fantastisk og er samtidig smuk at se på. Velbekomme!

8 stykker | 90 minutter

INGREDIENSER

750 g græskar eller butternut squash
1 pakke tærtedej
dl sukker
½ tsk. salt
½ tsk. revet muskatnød
1 tsk. kanel
2 æg
25 g Becel Flydende Original
1 spsk. flormelis

Sådan gør du

 

Skræl, udhul og skær græskar i stykker.

 

Kom græskaren i en stor gryde, dæk med vand og bring vandet i kog. Sænk varmen, kom et låg på gryden og lad retten simre i 15 minutter. Kom vandet væk og lad græskaren køle af.

 

Tænd ovnen til 180°C. Fold tærtedejen ud på en tærteform (ca. 22 cm). Lad den stå i køleskabet i 15 minutter.

 

Tag tærten ud af køleskabet. Kom bagepapir oven på tærtedejen. Kom noget der udfylder tærten oven på bagepapiret som ris eller bønner – blot så dejen beholder sin form, når den bages. Bag tærtedejen i 15 minutter ved de 180°C indtil tærten har en pæn lysegul farve.

 

Fjern risene, bønnerne eller hvad du valgte at bruge og lad tærten køle af.

 

Sæt ovnen på 220°C. Bland den kogte græskar i en foodprocessor sammen med sukker, halvdelen af kanelen, muskatnød, æg, Becel og mælk. Kom blandingen ned i tærten og bag den i 10 minutter.

 

Sænk temperaturen til 180°C og fortsæt med at bage tærten indtil at græskfyldet er størknet.

 

Lad tærten køle af og tag forsigtigt tærten ud af dens form. Bland det resterende kanel med sukker og drys det over tærten. Server kagen afkølet.