Boeuf Bourgignon

Den franske klassiske gryderet Boeuf Bourgignon er en oplagt favorit i efterårsmånederne. Vi laver den med oksekød, rødvin og sæsonens bedste grøntsager, så retten får en kraftig og fyldig smag. Tip: Des længere du lader retten simre, des bedre bliver den.

6 portioner | 180 minutter

INGREDIENSER

1 kg oksekød
3 spsk. Becel Flydende Original
3 fed hvidløg, presset
2 spsk. gyldne løg, grofthakket
150 g røget bacon
2 tsk. tørret timian
2 laurbærblade
2 dl rødvin
1 liter vand
3 spsk. Knorr Oksefond
150 g svampe
250 g små løg
2 gulerødder, skåret i tynde skiver
Salt og peber
Til servering:
½ bdt. friskhakket persille
6 portioner kartoffelmos eller kogte kartofler

Sådan gør du

 

Brun oksekødet i Becel Flydende. Tilsæt hvidløg, løg og baconen. Steg det hele i et par minutter.

 

Tilføj timian, laurbærblade, rødvin, vand og fonden. Lad retten koge i 1-2 timer indtil kødet er blødt.

 

Tilsæt svampe og gulerødder, når der er ca. 30 minutter tilbage af tilberedningstiden. Smag til med salt og peber.

 

Lav samtidig de kogte kartofler eller kartoffelmosen.

 

Top med persille og server.