Brændenældesuppe med ramsløg

Prøv denne herlige brændenældesuppe med ramsløg – den smager fantastisk og indeholder masser af ingredienser fra naturen. Brændenældesuppen er lækker, anderledes og nem at lave. Brændenælde kombineret med ramsløg smager super godt sammen og vil med garanti være et hit som forret til dine gæster.

4 portioner | 30 minutter

INGREDIENSER

1 spsk. Becel Flydende
1 løg, finhakket
1 porre, finhakket
2 selleri, skåret i tynde skiver
1 lille kartoffel, skrællet og skåret i terninger
½ liter grøntsagsbouillon
300 g brændenældeblade
200 g ramsløg
2 dl Cremefine 7%, 15% eller 38%

Sådan gør du

Kom Becel i en stor gryde. Tilsæt løg, porre, selleri, kartofler og rør indtil alt er godt blandet. Kom et låg på gryden og steg grøntsagerne i 15-20 minutter ved svag varme. Husk at rør jævnligt, så grøntsagerne ikke brænder på.

 

Hæld bouillon og Cremefine i gryden og lad det koge i ca. 10 minutter. Tilsæt brændenælderne, rør godt, og tilsæt derefter ramsløgene og lad retten simre i 2 minutter.

 

Fjern gryden fra varmen og kom suppen i en mixer eller brug en stavblender. Smag suppen til med salt og peber. Server suppen i skåle og helst med et lækkert, groft stykke brød.