Frikadeller

med stuvet spinat

Det bliver nærmest ikke mere dansk end at spise klassiske gammeldags frikadeller og i mange familier findes der én opskrift, der er gået i arv gennem generationer. Hvad enten man har sådan en familieopskrift eller ej, kan denne opskrift bidrage med inspiration eller man kan tilføje den stuvede spinat til sin egen opskrift. For det er netop kombinationen af frikadeller med stuvet spinat, der gør denne ret til noget specielt. Spinaten kan enten fungere som en tilføjelse til den klassiske brune sovs eller som en erstatning. Prøv dig frem. Velbekomme!

4 portioner | 30 minutter

INGREDIENSER

ca 450 g hakket kalv og flæsk
2 tsk salt
Lidt friskkværnet peber
2 æg
2 spsk. hvedemel
1 revet løg
ca. 1/2 dl mælk
1 spsk Becel Flydende til stegning
Spinat:
½ løg - finthakket
1 spsk Becel Flydende
1 fed hvidløg
500 g spinatblade (hvis frosne skal de være tøet og væden presset fra)
1 fl. Cremefine til madlavning til 7% eller 15%
150 g blandede nødder fx cashews, peanuts og mandler

Sådan gør du

Rør det hakkede kød med salt og peber.
Rør et æg i ad gangen og rør til farsen er ensartet. Tilsæt mel og revet løg samt mælk og rør til farsen er fast. Form frikadeller og steg i flydende margarine til de er gyldne og gennemstegte.

 

 

Svits hakket løg i flydende margarine til de er klare uden at de tager farve. Tilsæt knust hvidløg og spinat. Tilsæt Cremefine og lad det simre til konsistensen er cremet.

 

 

Smag til med salt, peber og evt. muskat. Rist nødderne på en tør pande til de tager lidt farve. Hak dem groft og anret dem over på spinaten.

 

 

Server evt. med et stykke lækkert rugbrød.