Hel kylling med butternut græskar

Dette er opskriften på en hel kylling i ovnen med lækre smage fra friske urter, hvidløg og citron. Desuden er denne opskrift med rodfrugter og grøntsager, hvilket passer perfekt til kylling. Et sikkert hit hos hele familien!

4 portioner | 140 minutter

INGREDIENSER

1 hel kylling (ca. 1,5 kg)
1 spsk. Becel Flydende Original eller Becel Flydende med Avocadoolie
3 spsk. flydende honning
1 citron
6 fed hvidløg
2 bdt. frisk rosmarin
2 bdt. frisk timian
500 g butternut græskar
4 kartofler
1 pastinak
4 rødløg
2 peberfrugter
Salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°C.

 

Krydr kyllingen med salt og peber. Kom kyllingen i et ildfast fad.

 

Bland Becel og honning og tilsæt revet citronskal. Kom blandingen på kyllingen og lad den stå i 10 minutter.

 

Fyld kyllingen med hvidløg, rosmarin og timian.

 

Kom kyllingen i ovnen i 2 timer. Sørg for, at kyllingen har fået en temperatur på mindst 70°C før kyllingen tages ud af ovnen.

 

Skær skraldet af græskaren og skær græskar, kartoffel og persille i stykker. Skær rødløg og peberfrugt i skiver. Efter kyllingen har været i ovnen i en time, kom da grøntsagerne i fadet omkring kyllingen. Krydr med salt og peber.

 

Bag grøntsagerne og kyllingen i den resterende time.