Italiensk lasagne

Denne opskrift på lasagne er lavet med kødsauce, men denne opskrift kan sagtens erstattes med en lækker grøntsagssauce. Her behøver du blot at erstatte kødet med lækre grønsager som bønner, svampe og courgette. Hvis du ønsker at lave lasagnen vegetarisk, så glem ikke at erstatte bouillonen med en grøntsags bouillon.

6 portioner | 60 minutter

INGREDIENSER

1 pakke lasagneplader
1 pose revet ost (150-200 g)
2 spsk. Becel Flydende
500 g hakket oksekød
2 gyldne løg, hakkede
3 fed hvidløg, presset
4 gulerødder, grofthakket
4 selleri, grofthakket
1 spsk. tomatpuré
400 g flåede tomater
1 dl vand
1 terning Knorr oksebouillon
Salt og peber
Bechamel sauce:
1 spsk. Becel Flydende
2 spsk. hvedemel
5 dl mælk
1 dl revet ost
1 knsp. Revet muskatnød

Sådan gør du

Kom Becel Flydende på en stegepande og kom hakket oksekød på panden. Brun kødet sammen med de gyldne løg.

 

Tilsæt de resterende ingredienser og lad saucen simre i ca. 10 minutter.

 

Varm Becel Flydende op i en anden gryde og tilføj melet. Derefter tilsættes mælk og der røres i saucen konstant, så der ikke kommer klumper i saucen. Tilsæt osten og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.

 

Sæt ovnen til 200°C. Tag et dybt ildfast fag og dæk bunden til med kødsovs. Kom bechamelsauce og lasagneplader ovenpå. Fortsæt sådan og afslut med et lag bechamelsauce. Kom den revet ost ovenpå til sidst og bag lasagnen i 20-30 minutter til den har fået en flot og gylden farve.