Laks med friske grøntsager, mandler og lime

Har du en af de dage, hvor aftensmaden skal være let og overskuelig? Denne opskrift er perfekt til sådanne dage og så smager den fantastisk. Laks er en fed fisk, der er rig på omega 3 og så mætter den samtidig. Ærterne, broccoli og boksbønnerne supplerer desuden denne ret rigtig godt. Tip: Har supermarkedet ikke voksbønner, så kan retten sagtens laves med grønne bønner i stedet. Velbekomme!

2 portioner | 15 minutter

INGREDIENSER

600 g laks skåret i 4 stykker
3 spsk. Becel Flydende med Avocadoolie
1 dl. ærter
1 broccoli skåret i mindre stykker
100 g gule voksbønner
½ dl ristede hakkede mandler
1 stk. lime, presset
Evt. lidt frisk karse
Salt og peber

Sådan gør du

Bring en stor gryde vand i kog.

 

 

Opvarm 1 spsk. Becel med Avocadoolie på en stegepande.

 

 

Krydr laksen med salt og peber.

 

 

Ærter, broccoli og bønner gives et hurtigt opkog, så de stadig er al dente. Hæld vandet fra grøntsagerne. Det er ikke nødvendigt at køle grøntsagerne af.

 

 

I mellemtiden steges laksen på begge sider, til den får en flot gylden farve. Opvarm 2 spsk. Becel med Mandel- og Kokosolie på en stegepande, tilsæt grøntsagerne, og glacèr dem heri.

 

 

Tilsæt mandler og saften fra 1 lime. Krydres til sidst med salt og peber. Garner gerne retten med frisk karse.