Laks med grillet

grøntsager og sesamdressing

Laks kombineret med sesamsmagen er en klassiker. Denne ret er perfekt med basilikum og granatæble.

4 portioner | 30 minutter

INGREDIENSER

3 tsk. Becel Fldende med Mandel- og Kokosolie
4 laksefileter (ca 150 g per filet)
1 zucchini
2 avokado
2 rødløg
6 forårsløg
200 g grønkål
½ granatæble, kernerne
1 bundt basilikum
Dressing:
1 dl vand
3 tsk. japansk soya
1 tsk. sesamolie
1 fed hvidløg
1 lime
2 tsk. sesamfrø

Sådan gør du

Tænd ovnen på  70°C.

 

Skær zucchinien i 1 cm tykke skiver, skær rødløgene i kvarte og skær forårsløgene i lange skiver. Pensel grøntsagerne og laksefileterne med Becel Flydende med Mandel- og Kokosolie.

 

Steg grøntsagerne på en varm pande, så de får farve udenpå. Kom dem dernæst i ovnen sammen med blomkålen.

 

Sørg for panden stadig er varm og steg laksen i 2 minutter på hver side med Becel Flydende. En indre temperatur på 48°C er godt.

 

Rist sesamfrøene på en tør pande.

 

Kog hurtigt vand, soya, sesamolie og presset hvidløg i en gryden. Tag gryden væk fra varmen og kom limejuice og sesamfrøene i. Bland de ovnstegte grøntsager i med dressingen.

 

Kom laksefileterne op på tallerkener sammen med grøntsagerne. Kom nogle avokadoskiver på tallerkenen og top til sidst med med granatæblekernerne og basilikumbladene. Velbekomme!