Linsesuppe med scones

Denne vegetariske linsesuppe er utrolig budgetvenlig og smager samtidig fantastisk. Scones supplerer den krydrede suppe rigtig godt, og de kan laves nemt og hurtigt imens linserne alligevel koger.

4 portioner | 35 minutter

INGREDIENSER

Linsesuppe:
2 dl røde linser
2 røde peberfrugter
2 tomater
2 fed hvidløg
4 spsk. Becel Flydende Original
2 knsp. kanel
2 knsp. Karry
2 terninger Knorr Grøntsagsbouillon
14 dl dl vand
2 æbler
Salt og peber
Scones:
4 dl hvedemel
2 tsk. kanel (kan udelades)
4 knsp. Salt
2 tsk. bagepulver
4 spsk. Becel Flydende Original
2 dl valgfri mælk

Sådan gør du

 

Kom linserne i koldt vand i ca. 10 minutter.

 

Skær peberfrugterne over på midten og skær kernerne væk. Skær tomater og peberfrugt i lige store tern.

 

Hæld Becel Flydende i en gryde på mellemhøj varme. Når Becel er stoppet med at boble, kom er dernæst tomater, peberfrugt, hvidløg, kanel, karry og bouillon i gryden. Lad grønsagerne stege i nogle minutter.

 

Efter linserne er blodgjort, kom dem i gryden sammen med grøntsagerne. Hæld vand i gryden og lad suppen koge. Skru derefter ned for varmen og kom et låg på gryden. Lad suppen simre i ca. 10 minutter.

 

Smag suppen til med salt og peber. Skræl æblet og skær det i tern (ca. 1 cm). Top suppen med æblestykkerne inden servering.

 

Sæt ovnen på 250°C. Bland mel, kanel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt Becel Flydende og mælk og rør hurtigt blandingen til en dej.

 

Kom dejen på en rund kageform (ca. 15 cm i diameter). Skær dejen i fire stykker.

 

Kom dejen på en bageplade, og bag sconesne i ovnen i ca. 10 minutter. Når sconesne er færdige kan du rive stykkerne i grove stykker. Server sconesne varme til suppen.