Oksegryde

med rodfrugter

På en kold efterårs- eller vinteraften kan vi ikke forestille os noget bedre, end når der er oksegryde på menuen. Retten er perfekt i månederne, hvor man kan føle, at man er lidt nede på energi, da retten er rig på proteiner, rodfrugter og grøntsager. Når alle ingredienserne er i gryden passer retten sig selv, og du kan nøjes med at kigge til den engang i mellem, mens du slapper af eller ordner andre dagligdagsgøremål.

4 portioner | 30 minutter

INGREDIENSER

500 g oksekød i tern
1 spsk Becel Flydende til stegning
1 persillerod
2 gulerødder
1 rødløg
2-3 laurbærblade
2,5 dl vand
1 terning Knorr Oksebouillon
1 fl. Cremefine til madlavning 7% eller 15%
3-4 kviste frisk rosmarin
1 snackpeber
150 g sukkerærter
Tilbehør: Ris, pasta eller pillede kartofler vendt i persille

description

Brun kødet i Becel i en tykbundet gryde. Skræl rodfrugter og løg skær dem i rustikke stykker. Kom dem i gryden og lad dem svitse med under omrøring ca. 5 min. Tilsæt laurbærblade, vand, terning, Cremefine og de hele rosmarinkviste.

 

Lad retten simre under låg i ca. 30-45 min. til kødet er mørt. Stik i det engang i mellem med en spids kniv for at mærke mørheden.

 

Tilsæt til sidst snackpeber i strimler og sukkerærter. Lad dem simre med i 4 min. og server med fx ris, pasta eller kartofler vendt i friskhakket persille.