
Oksegryde
med rodfrugter
På en kold efterårs- eller vinteraften kan vi ikke forestille os noget bedre, end når der er oksegryde på menuen. Retten er perfekt i månederne, hvor man kan føle, at man er lidt nede på energi, da retten er rig på proteiner, rodfrugter og grøntsager. Når alle ingredienserne er i gryden passer retten sig selv, og du kan nøjes med at kigge til den engang i mellem, mens du slapper af eller ordner andre dagligdagsgøremål.
INGREDIENSER |
||
---|---|---|
500 g | oksekød i tern | |
1 spsk | Becel Flydende til stegning | |
1 | persillerod | |
2 | gulerødder | |
1 | rødløg | |
2-3 | laurbærblade | |
2,5 dl | vand | |
1 | terning Knorr Oksebouillon | |
1 fl. | Cremefine til madlavning 7% eller 15% | |
3-4 | kviste frisk rosmarin | |
1 | snackpeber | |
150 g | sukkerærter | |
Tilbehør: | Ris, pasta eller pillede kartofler vendt i persille | |
description
Brun kødet i Becel i en tykbundet gryde. Skræl rodfrugter og løg skær dem i rustikke stykker. Kom dem i gryden og lad dem svitse med under omrøring ca. 5 min. Tilsæt laurbærblade, vand, terning, Cremefine og de hele rosmarinkviste.
Lad retten simre under låg i ca. 30-45 min. til kødet er mørt. Stik i det engang i mellem med en spids kniv for at mærke mørheden.
Tilsæt til sidst snackpeber i strimler og sukkerærter. Lad dem simre med i 4 min. og server med fx ris, pasta eller kartofler vendt i friskhakket persille.
Andre opskrifter



Spidskål
med citron og timian
Har du ikke smagt stegt spidskål, så er det helt klart noget du skal prøve. Denne ret er perfekt som tilbehør til næsten det meste.
Læs opskriften