Pizza med salami og pesto

Hvem elsker ikke pizza? I denne opskrift får du en basisopskrift på pizza dej og tomatsauce. Du kan variere, hvad du bruger som topping ligesom du vil – vi har valgt salami og pesto i denne opskrift.

4 portioner | 45 minutter

INGREDIENSER

Pizzadej:
25 g gær
2½ dl vand
2 spsk. Becel Flydende Original
½ tsk. salt
6½ dl hvedemel
Tomatsauce:
400 g flåede tomater
2 fed hvidløg
½ dl chilisauce
½ dl vand
½ tsk. salt
½ knsp. Sort peber
Pizzafyld:
200 g mozzarella
1 rødløg
100 g salami, i skiver
1 dl pesto

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225°C. Smuldr gæren og kom den i lunkent vand (37°C) og rør indtil gæren er opløst.

 

Tilsæt resten af vandet, Becel, salt og det meste af melet. Gem ½dl af melen til når dejen skal foldes ud. Ælt dejen blank og glat og lad den trække i ca. 15 minutter.

 

I mellemtiden forberedes tomatsaucen. Kog de flåede tomater, hvidløg, chilisauce, vand, salt og peber. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.

 

Skær mozzarellaen i ca. 1 cm tykke skiver. Skræl og skær løget i tynde ringe.

 

Fordel dejen i fire stykker og form til boller. Rul dem tynde og runde med en kagerulle, ca. 25 cm i diameter. Kom dejen på bageplader, start evt. med to.

 

Fordel tomatblandingen, salami, løg og mozzarella på pizzaen. Hæld pesto over og bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil de har fået en flot gylden farve.