Stegte søde kartofler

med avocado-dressing

Søde kartofler kan tilberedes på mange måder; det kan grilles, steges, bages, dampes eller moses. I denne opskrift steges de, hvilket er et lækkert alternativ til stegte kartofler. De har en dejlig konsistens og den søde smag er fantastisk sammen med avocado-dippen. Retten fungerer både som tilbehør til hovedretten eller som snack til dine gæster. Velbekomme!

4 portioner | 30 minutter

INGREDIENSER

3-4 st. søde kartofler, skåret i både
4 spsk. Becel Flydende med Avocadoolie
1 tsk. stødt korianderfrø
1 tsk. chilipulver
1 tsk. salt
Avocado-dip:
200 g creme fraiche
2 avocadoer
1 tsk. røget paprika
1 lime, revet skal og saft
1 tsk. salt
1 spsk. hakket koriander eller persille

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200°C. Læg bagepapir på en plade. Vend de søde kartofler i det tørrede krydderi, salt og Becel med Avocadoolie. Læg bådene på pladen og sæt den i ovnen. Vend bådene efter 12 min, og giv dem 12 min. mere, eller indtil de er gyldne og møre. Anrettes i et flot fad, og serveres som en snack med avocado-dip.

 

 

Avocado-dip: Skræl avocadoerne og tag stenen ud. Kom creme fraiche, avocado, røget paprika og lime i en foodprocessor og blend til en ensartet masse. Krydres med salt. Hæld dressingen i en skål, og drys til sidst retten med de friske hakkede krydderurter.