Veganergryde med

svampe og rødvin

Denne veganske gryderet er dejlig fyldig, lavet på gode svampe, velsmagende rødvin og friske krydderier. Denne ret er en sikker vinder både i weekenden og i hverdagen. Velbekomme!

4 portioner | 125 minutter

INGREDIENSER

300 g plantebaseret kødalternativ
5 dl rødvin
7 dl vand
2 spsk. grøntsagsfond
1 spsk. soja
4 spsk. tomatpuré
3½ spsk. hvedemel
15 små løg
2 store gulerødder
500 g mellemstore champignoner
5 laurbærblade
1 tsk. rørsukker
2 tsk. tørret timian
1 dl hakket persille
2 fed hvidløg
2 spsk. Becel Flydende
Salt og peber
Serveres med enten pasta eller kartofler

Sådan gør du

Start med at brune de veganske kødalternativ i Becel på en stegepande og kom det derefter i en stor gryde.

 

Tilsæt mel, timian, laurbærblade og tomatpuré og bland grundigt.

 

Derefter tilsættes salt, peber, vin, sukker, soja, vand og grøntsagsfond. Kom det i kog og sænk dernæst varmen og lad retten simre i 1,5 time på medium varme.

 

Skræl løgene helt, og skræl og skær gulerødderne i grove stykker. Skær svampene i halve.

 

Når retten har simret i 1,5 time skal gulerødderne tilføjes. Lad retten koge i 10 minutter.

 

Kom løg og svampe på en stegepande sammen med hvidløg. Kom det derefter i gryden.

 

Rør godt rundt i retten og lad den koge i 15 minutter til. Smag til med salt og peber og top med persille inden servering.