Vegansk bolognese med sorte linser

Denne veganske bolognese er en af vores yndlingsretter og smager bedre end du kan forestille dig! Top med vegansk parmesan og server til familien eller dine gæster. Vi lover, at de ikke vil blive skuffet.

4 portioner | 45 minutter

INGREDIENSER

2 alm. løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
1 knoldselleri (ca 200 g)
4 dl sorte linser
400 g flåede tomater (1 dåse)
2 terninger grøntsags bouillon
½ dl ketchup
2 dl rødvin
1 spsk. soja
½ spsk. timian
2 stk. laurbærblade
½ spsk. basilikum
½ spsk. oregano
2 spsk. Becel Flydende Original eller Becel Flydende med Avocadoolie
Vegansk pasta fx bønnepasta
Salt og peber

Sådan gør du

Start med at hak løg og hvidløg og riv gulerod og knoldselleri. Opvarm en gryde og steg det hele sammen med linserne i Becel.

 

Tilsæt flåede tomater, grøntsagsbouillonen, vin og soja. Skru ned for varmen, kom låg på gryden og lad retten simre i ca 30 minutter. Rør jævnligt og fortynd evt. retten med lidt vand.

 

Kom de tørrede krydderier i gryden efter smag.

 

Smag saucen til med salt, peber og evt. flere krydderier.

 

Kog den veganske pasta efter anvisning på pakken.

 

Server med den frisklavede veganske pasta og friskhakket persille.