Vegansk burger med quinoa og søde kartofler

Denne veganske burger har en dejlig sød smag fra søde kartofler og en god konsistens fra quinoa. Passer perfekt til cremet guacamole og sprød salat. Velbekomme!

6 portioner | 20 minutter

INGREDIENSER

600 g søde kartofler
3 dl kogt quinoa
2 dl kikærtemel
½ dl kartoffelmel
Saften fra ½ citron
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. chilipulver
2 spsk. Becel Flydende Original eller Becel Flydende med Avocadoolie
6 veganske burgerboller
Guacamole:
2 avocadoer
½ lime
1 fed hvidløg
Chili og koriander efter smag
Salt
Tilbehør: Grøn salat
1 alm. løg i skiver

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 °C. Bag de søde kartofler indtil de er bløde (ca. 45 min.).

 

Kom skrallet af de søde kartofler og mix dem med alle ingredienserne undtagen quinoa med en mixer. Rør dernæst quinoaen i dejen og form dejen til 6 veganske bøffer. Kom dem i en skål og lad dem køle i 1 time, men gerne længere, så de holder sammen, når de steges.

 

Mos avocado med en gaffel og tilsæt limejuice, chili og koriander. Smag til med salt og hvidløg.

 

Kom Becel på en varm pande og steg de veganske bøffer til de har fået en fin og sprød overflade på begge sider.

 

Rist burgerbollerne og byg burgeren med guacamole, de veganske bøffer, løg og salat.