Vegansk ramsløgpesto med brændenælde

Både ramsløg og brændenælde er fantastiske ingredienser, som kan findes i naturen. Ramsløg har en vidunderlig smag, som minder om hvidløg og brænælderne smager lidt ligesom spinat. Denne opskrift på ramsløgspesto er ideel som dip til bagte gulerødder, men smager også fantastisk på brød eller i din sandwich.

6 portioner | 25 minutter

INGREDIENSER

Pesto (ca. 3 dl):
1½ dl ramsløg
1½ dl brændenælde, blancheret
½ dl Becel Flydende Original eller Becel Flydende med Avocadoolie
1 dl rapsolie
1 dl citron, saften og revet skal
1½ dl ristede solsikkefrø
½ dl revet parmesan
Bagte gulerødder:
5 gulerødder, skåret i stænger

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°C.

 

Blancher brændenælderne i letsaltet kogt vand i ca. 1 minut. Skyl derefter brændenælderne med koldt vand, så de afkøles hurtigst muligt.

 

Kom alle ingredienserne i en blender. Blend pestoen indtil den er glat. Hvis du foretrækker en grovere pesto, kan du selvfølgelig blende pestoen i kortere tid.

 

Vask gulerødderne. Når ovnen er varm bages gulerødderne i ovnen i ca. 10-15 minutter, indtil gulerødderne har taget farve men stadig har en fast konsistens. Tag gulerødderne ud af ovnen og lad dem køle af.

 

Server gulerødder med ramsløg pestoen, som en lækker snack.