Vegansk tærte med rødbede og cashewfyld

Denne veganske opskrift har en dejlig balance mellem de søde smag fra rødbeder og den sure smag fra balsamicoeddike og citronsaft. Cashewnødder giver desuden tærten en rundhed. Denne veganske ret er simpel og anderledes og smager fantastisk. Retten er utrolig smuk, og derfor oplagt at servere sammen med en god salat til dine gæster.

6 portioner | 60 minutter

INGREDIENSER

Fyld:
1 dl cashewnødder, lagt i blød i en time
5 spsk. vand
1 spsk. gær
Saften fra en citron
1 spsk. friskhakket rosmarin
½ tsk. salt
3 rødbeder
¾ dl balsamicoeddike
1½ spsk. agavesirup
1 knsp. Salt
4 ark vegansk filodej
3 spsk. Becel Flydende Original eller Becel Flydende med Avocadoolie
50 g Becel Økologisk

Sådan gør du

 

Bland alle ingredienserne til cashew-fyldet i en food processor til du har en jævn og glat blanding. Tænd ovnen på 200°C.

 

Skræl og skær rødbederne i tynde skiver. Bland ¾ dl balsamicoeddike, agave sirup, salt og peber i en skål og kom til sidst rødbederne i skålen og rør godt rundt.

 

Smør et fad med Becel Flydende og kom rødbedeskiverne i fadet. Hæld lidt af saucen fra rødbederne over rødbedeskiverne og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

 

Smør en tærteform med Becel Flydende. Smelt Becel Økologisk i en gryde og pensel filodejsarkene. Læg arkene i lag over tærteformen med smørsiden op ad og tryk ned på dejen, så siderne af dejen hænger ud over kanten forskellige steder.

 

Tag rødbederne ud af ovnen og sænk temperaturen til 175°C.

 

Fyld tærten med cashewfyldet og kom rødbedeskiverne ovenpå. Rul filodejen lidt henover rødbederne og bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter til filodejen er gylden og sprød.

 

Hæld resten af væsken fra rødbedeskiverne over i en lille gryde. Tilsæt 2 spsk. balsamicoeddike og lad væsken koge. Sænk derefter varmen og lad den simre i et par minutter indtil den får en tykkere og lidt sirup-agtig konsistens. Tag saucen væk fra varmen.

 

Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af. Hæld balsamico-siruppen over tærten og servér.