Vegetarisk avocadoburger med bønnebøffer og røget chilidressing

Tag din vegetarburger til et nyt niveau ved at erstatte avocado med brød. Den smager super lækkert og bønnebøfferne fungerer rigtig godt sammen med den røgede chilidressing.

4 portioner | 45 minutter

INGREDIENSER

Bønnebøffer:
800 g kidneybønner på dåse
½ rødløg, finthakket
1 dl kartoffelmel
1 æg
3 spsk. vegansk barbecuesauce
½ spsk. paprika
1 spsk. dijonsennep
4 spsk. Becel Flydende Original eller Becel Flydende med Avocadoolie
1 tsk. salt
4 avocadoer
1 citron eller lime
Røget chilidressing:
1 dl plantebaseret creme fraiche
½ dl vegansk mayonaise
1 spsk. ketchup
1 fed hvidløg
1 tsk. røget paprika
½ tsk. sambal oelek (chilipaste)
Salt og peber
Tilbehør: Hjertesalat
Rødløg
Ovnbagte kartofler

Sådan gør du

 

Skyl bønnerne og dræn dem for vand. Mos bønnerne jævne med en mixer. Rør bønnerne sammen med løg, kartoffelmel, æg, barbeque sauce, dijonsennep, paprika, salt og lidt Becel.

 

Kom Becel på en medium varm pande i mens du former bønneblandingen til vegetariske bøffer. Steg rødbedebøfferne på en pande indtil de er sprøde og varme (ca. 10 min.)

 

Bland creme fraiche, mayonnaise, ketchup og sambal oelek. Pres hvidløg og smag til med paprika, salt og peber.

 

Del avocadooen i to og fjern forsigtig kernen. Fyld avocadoen med bønnebøfferne, hjertesalat, rødløg og revet gulerod.