Vegetarisk taco-gratin

Denne vegetariske taco-gratin har en fantastisk smag af grøntsager, bønner og mexikanske krydderier. Server retten med det tacotilbehør, som du bedst kan lide for eksempel guacamole og creme fraiche.

4 portioner | 45 minutter

INGREDIENSER

2 spsk. Becel Flydende Original eller Becel Flydende med Avocadoolie
2 spsk. alm. løg, grofthakket
2 spsk. røget chilipulver (chipotle)
3 fed hvidløg, finhakket
3 tsk. spidskommen
2 knsp. Sort peber
2 courgette
1 grøn peber, skåret i tern
400 g flåede tomater
400 g blandede bønner
2 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. friskhakket persille
2 spsk. tørret oregano
½ dl vand
1 terning Knorr grøntsagsbouillon
2 dl revet ost
1 pose nachos chips
Lidt Salt

Sådan gør du

Kom Becel Flydende på en varm pande og steg løgene i ca. 8 minutter indtil de får farve. Rør i løgene med jævne mellemrum.

 

Tilsæt røget chilipulver, hvidløg, spidskommen og peber og steg videre i et par minutter.

 

Tilsæt courgetterne og peberfrugt, rør godt rundt og sørg for at grøntsagerne blandes godt med løgene og krydderierne. Tilsæt derefter flåede tomater, bønnerne, balsamicoeddiken, persille, oregano, vand og grøntsagsbouillon.

 

Lad saucen koge op og sænk derefter varmen og lad den simre i 20 minutter indtil grøntsagerne er blevet bløde. Rør med jævne mellemrum. Krydr saucen med salt og peber.

 

Tænd ovnen på 200°C. Hæld saucen i et dybt ildfast fad og fordel nachos og revet ost på toppen. Bag retten i ovnen i 10 minutter.

 

Servér gratinen med det tilbehør, du bedst kan lide. Vi anbefaler guacamole, tomatsalsa og creme fraiche.