Becel > Opskrifter > Delikate lammefrikadeller med ovnstegte rodfrugter

til 4 personer Ingredienser

  • 600 g kartofler
  • 600 g blandede rodfrugter, f.eks. pastinak, gulerod og kålrabi
  • 2 spsk Becel flydende
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk rasp
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 0,5 knivspids sort peber
  • 1 æg
  • 1,5 fed hvidløg, presset
  • 3 spsk gult løg, finthakket
  • 1 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • 1 citron, revet skal
  • 400 g hakket lammekød, 10 %
  • 2 spsk Becel flydende

Tilberedning (til 4 portioner)

til Delikate lammefrikadeller med ovnstegte rodfrugter

  1. Tænd ovnen på 225°C. Skræl kartofler og rodfrugter. Skær kartoflerne i halve, og rodfrugterne i stave. Læg det hele på en plade beklædt med bagepapir. Pensl med Becel flydende og bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter indtil de er gennemstegte og gyldenbrune. Rør i grøntsagerne et par gange undervejs. Drys med salt, når der er 10 minutter af bagetiden tilbage.
  2. Bland rasp og vand, og lade det trække i ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt salt, peber, æg, hvidløg, løg, rosmarin og citronskal. Bland det og tilsæt lammekødet. Rør det sammen til en jævn fars.
  4. Dyb hænderne i koldt vand, og form farsen til frikadeller. Steg dem ad flere omgange i Becel flydende.

Velbekomme!