Becel > Opskrifter > Valnøddebrød der er rig på smag

til 4 personer Ingredienser

  • 0,25 pakke gær
  • 3,5 dl koldt vand
  • 2 spsk Becel flydende
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fint rugmel
  • 5 dl hvedemel, gerne selvhævende
  • 50 g valnødder, groft hakket

Tilberedning (til 4 portioner)

til Valnøddebrød der er rig på smag

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt Becel flydende margarine, salt, rugmel og hvedemel, men læg ud med en mindre mængde hvedemel. Ælt dej sammen - ca. 10 minutter med maskine eller 15 minutter med hænderne. Tilsæt valnødderne og eventuelt lidt mere mel. Drys lidt hvedemel over dejen og dæk dejen med et viskestykke. Lad dejen hæve i ca. 2 timer.
  2. Sæt ovnen til 250°C.
  3. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen let og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hæve 30 minutter under et viskestykke.
  4. Sæt ovnen til 200°C, når du sætter brødet ind. Bag brødet i bunden af ovnen i ca. 30 minutter.

Velbekomme!